Permanente Make-Up

Tattoo Perez Medische & Cosmetische Permantente Make-Up

Medische Pigmentatie

SCHISIS

Bij een hazenlip wordt er al heel jong, met veel succes, geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt, vooral de cupidoboog, het hartje van de lip, ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen. Bij vrouwen kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur, alsof men lippenstift op heeft.

ALOPECIA AREATA

Bij Alopecia Areata (een auto-immuunziekte), maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren, men wordt (plaatselijk) kaal.

Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitkomst, er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek.

De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner. Dit is een eyeliner met een ogenschaduw effect daarboven. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker. Deze behandeling bestaat uit 3 behandelingen, met een tussenperiode van 1 maand.

TEPEL- EN TEPELHOFRECONSTRUCTIE

Het reconstrueren/corrigeren van een tepel of tepelhof kan gebeuren bij/na;

 • borstverkleining, rondom de tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren.
 • na een borstreconstructie na bijv. borstkanker. De tepel en tepelhof ontbreken. Door een mooie 3d techniek wordt de tepel en tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat!!! Deze behandeling bestaat uit totaal 3 behandelingen, met een tussenperiode van 1 maand.

LITTEKEN

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid (een huid waar het pigment uit is verdwenen), is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst!! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op. Denk aan littekens zoals;

 • een val in de kinderjaren (vaak op de plaats van de wenkbrauw)
 • acne littekens
 • na een facelift (achter de oren)
 • na een hechting
 • een diepe schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
 • brandwonden; een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden enz enz

WAAROM ZIJN ER 3 BEHANDELINGEN?

Een nieuwe behandeling bestaat uit 3 behandelingen, niet alleen om zo een mooi resultaat te verkrijgen, maar ook om langer plezier te hebben van uw pmu. Het laagje over laagje aanbrengen kost iets meer tijd, 3 behandelingen, maar geeft op deze manier een verfijnder resultaat!! Tussen elke behandeling zit een periode van 4-6 weken. Na het voltooien van de behandeling is het raadzaam een nabehandeling te ondergaan na 1-1 ½ jaar.

NABEHANDELING NIEUW BIJ ONS

Heeft u al pmu en komt u bij ons voor de 1ste keer laten bijwerken? Dan nemen wij extra tijd voor u. we starten met een korte intake en bespreken de gehele behandelplan. Prijzen hiervan is in overleg!!!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MEDISCHE EN COSMETISCHE PMU

Het verschil tussen beide is dat medische pigmenten een camouflerende functie hebben, en bij cosmetisch niet, het wordt met een andere techniek ingezet.

De mogelijkheden en de te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken, en er wordt een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een zo natuurlijk mogelijke resultaat te komen.

PRIJSLIJST MEDISCHE PIGMENTATIE

Areola unilateraal 385,-
Areola Bilateraal 595,-
Schisis (hazelip) 450,-
Wenkbrauw behandeling (Alopecia)  300,-
Overige littekens per behandeling  125,-

VOOR ALLE BEHANDELINGEN GELDT DAT HET GEHELE BEDRAG BIJ DE EERSTE BEHANDELING VOLDAAN MOET WORDEN.

IN SOMMIGE GEVALLEN KUNT U EEN DEEL VAN HET BEDRAG TERUG KRIJGEN VAN UW ZORGVERZEKERAAR!!!

Voorbeelden:

The gallery was not found!

 

 

Cosmetische Permantente Make-Up

Wat is permanente make-up?

Pmu is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald.

Voor wie is pmu geschikt?

 • pmu is geschikt voor zowel vrouwen als mannen
 • ook geschikt voor personen met een gevoelige en of allergische huid
 • als u geen tijd heeft of wilt opmaken
 • wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft
 • als u smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke lip lijn heeft
 • sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien
 • wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen
 • u slechtziend bent, bril of lenzen dragend
 • wanneer u na een operatie littekens wilt laten camoufleren

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Als eerste zal er samen met u een vragenlijst doorgenomen worden. Vervolgens wordt het behandelplan besproken, en word er eventueel voorgetekend op de behandelende plek. De eerste behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur tot 2 uur, afhankelijk van de behandeling. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijke eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan. Na 4 a 6 weken komt u terug voor een 2de behandeling, deze is noodzakelijk voor een goed en mooi eindresultaat.

GAAT DE HUID ZWELLEN TIJDENS DE BEHANDELING?

Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

IK KRIJG BINNENKORT CHEMOTHERAPIE, IS PMU IETS VOOR MIJ?

Pmu zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemo. U kunt pmu het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemo begint. Voor ons is het prettig dat wij nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte is van de behandeling die u wilt ondergaan.

BENT U DIABETES?

Bij diabetes (suikerziekte), is pmu in sommige gevallen af te raden, omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan, en is het eindresultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem, mits zij zich houden aan de voorgeschreven nazorg.

HEEFT U LAST VAN EEN KOORTSLIP (HERPES SIMPLEX)?

Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lip pigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lip lijn ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 a 2x per jaar) is een lip behandeling geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. 7 dagen voor de behandeling smeren met zovirax creme, en deze blijven herhalen tot een week na de behandeling. Na een full lip behandeling krijgt u een lipmask mee. Deze sterk hydraterende en verstevigend masker dient, zodra de korstjes zijn afgestoten, op de schone huid aangebracht te worden. Na 15 min ziet de huid er prachtig vol en gehydrateerd uit!!!!

KAN IK CONTACT LENZEN DRAGEN TIJDENS EN NA DE BEHANDELING?

Alleen tijdens het plaatsen van een eyeliner mag u geen contactlenzen dragen. Indien u lenzen draagt, breng dan uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt u weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Als eerste zal er samen met u een vragenlijst doorgenomen worden. Vervolgens wordt het behandelplan besproken, en word er eventueel voorgetekend op de behandelende plek. De eerste behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur tot 2 uur, afhankelijk van de behandeling. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijke eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan. Na 4 a 6 weken komt u terug voor een 2de behandeling, deze is noodzakelijk voor een goed en mooi eindresultaat.

DOET EEN BEHANDELING PIJN?

Een behandeling is niet geheel gevoelloos, iedereen reageert er namelijk anders op, maar wij hebben aangename behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilige verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

HOE LANG BLIJFT PMU ZITTEN?

Afhankelijk van de plaats van de pmu, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en invloed van Uv-licht. Tevens is de huid van iedereen verschillend. Wij geven het advies om ieder jaar een touch-up behandeling te ondergaan, hierdoor blijft de pmu mooi van kleur en vervaagd deze niet geheel.

ZIJN DE NAALDEN HYGIENISCH?

Bij iedere behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt in uw bij zijnde uit de verpakking gehaald, dit gebeurd ook bij de vervolgbehandelingen. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

WAAR MOET IK OP LETTEN VOOR DE BEHANDELING?

Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol nuttigen. Deze maakt namelijk het bloed dunner, waardoor de pigmenten minder goed zullen hechten. Ruim 24u voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken o.a asperines. Overleg eventueel met uw arts over eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PMU EN TATTOEEREN?

Op het oog lijkt pmu hetzelfde als tattoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van naalden, pigmenten, en de diepte van het ingebrachte pigment. Pmu gaat in de eerste huidlaag en bij tattoeëren gaat men in de derde huidlaag. Door dat een tattoo dieper gaat word de pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij pmu is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden. We dragen immer niet dezelfde soort make-up als we ouder worden!!!!

PRIJSLIJST COSMETISCH PMU

Voorbeelden:

Top